登录/注册
移民家园

全球移民互动门户

亲爱的游客,欢迎!

已有账号,请

如尚未注册?

[答疑解惑] 关于双学历的问题

tsuihao 发表于 2020-8-11 16:10 | 显示全部楼层 |阅读模式 打印 上一主题 下一主题

你好!你看起来正在享受讨论,但你尚未注册。

当你创建了用户,我们就可以准确地记录你的阅读进度,这样你再次访问时就可以我们给你推荐的咨询内容,同时,只要有人回复你,你也可以通过此处接收通知。而且你还可以赞帖子,向他人分享感激之情。

你的有效访问是我给你推荐内容的重要因素

立即注册 我知道了

大家好,加拿大EE双学历加分,要求一个学历必须是三年以上,那对另一个学历时间有要求吗?我有一个学士学位,还有一个半年的Diploma, 做了WES评估,评估结果是 Completion of College level certificate (one semester)。请问这能算双学历吗?谢谢

精彩评论6

hancockwei 发表于 2020-8-11 17:39 | 显示全部楼层

当你创建了用户,我们就可以准确地记录你的阅读进度,这样你再次访问时就可以我们给你推荐的咨询内容,同时,只要有人回复你,你也可以通过此处接收通知。而且你还可以赞帖子,向他人分享感激之情。

立即注册 我知道了
第二个学位必须经认证等同于加拿大至少1年制的学位,不知道LZ的第二个学历是哪里读的?如果是在加境外,可以试试申请一下认证?
 楼主| tsuihao 发表于 2020-8-11 22:03 | 显示全部楼层

立即注册 我知道了
hancockwei 发表于 2020-8-11 17:39
第二个学位必须经认证等同于加拿大至少1年制的学位,不知道LZ的第二个学历是哪里读的?如果是在加境外,可 ...

谢谢回复。我看加拿大官网关于双学历写的是“Two or more certificates, diplomas, or degrees. One must be for a program of three or more years”,只是说一个学历大于三年就行,没要求另一个必须是一年以上。请问您说的要一年以上有官方链接吗?
我的第二个学历是一个半年的Certificate,在澳洲读的
hancockwei 发表于 2020-8-12 00:27 | 显示全部楼层

立即注册 我知道了
我也不是专业的哈,而且我申请的过程也没涉及到双学位的认定,所以仅供参考哈。canada.ca页面上对于双学位的标准是这样说的:
A three-year or longer post-secondary credential in combination with any of the post secondary educational credentials listed below(这个是指再往后两段列出的3年、2年、1年的post-sec学历,感觉LZ的第二个学历应该不属于这个范畴,所以也没有贴上来). This excludes secondary school credentials.

Post-secondary educational credentials could also include post-baccalaureate or post-graduate credentials as follows(这些could also include应该是LZ的机会了):

Post-bachelor’s certificate
Post-undergraduate certificate(如果LZ拿到的是certificate而没有diploma的话,跟一和二这两行比较接近。但是因为加国的Post-Bac都是1-2年读完的,所以我个人觉得境外半年的学历有可能难以通过ECA认定为等同于post-bac。当然我也只是推测,我还是觉得LZ可以尝试申请一下认证看看结果)
Post-bachelor’s diploma
Post-undergraduate diploma(再往后都是研究生等级的了,就不考虑了)
Graduate certificate
Graduate certificate with a focus in [area of concentration]
Postgraduate certificate
Postgraduate diploma
Graduate diploma with a focus in [area of concentration]
Graduate diplomaFootnotei
Two-year postgraduate diploma, specializing in [name of discipline]
Two-year bachelor’s degree after a degree with a focus in [area of concentration]
One-year postgraduate certificate in [name of discipline]
One-year of graduate study with a focus in [area of concentration]
Study toward a master’s degree

附上官网地址canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/corporate/publications-manuals/operational-bulletins-manuals/permanent-residence/economic-classes/federal-skilled-workers/selection-criteria-education-equivalency-assessment-outcomes-education-points.html
 楼主| tsuihao 发表于 2020-8-12 01:26 | 显示全部楼层

立即注册 我知道了
hancockwei 发表于 2020-8-12 00:27
我也不是专业的哈,而且我申请的过程也没涉及到双学位的认定,所以仅供参考哈。canada.ca页面上对于双学位 ...

谢谢你详细的回答。我的那个半年Diploma是专科层次的,不是研究生层次的。其实我已经做了WES评估,评估结果是 Completion of College-level certificate (one semester)。这能算双学历吗?
hancockwei 发表于 2020-8-12 08:51 | 显示全部楼层

立即注册 我知道了
tsuihao 发表于 2020-8-12 01:26
谢谢你详细的回答。我的那个半年Diploma是专科层次的,不是研究生层次的。其实我已经做了WES评估,评估结 ...

哦,这样啊,那我上面理解错了。Completion of College-level certificate这个说法是归类在canada.ca列示的1年post-sec学历类别里的,但是关键就是后面这个(one semester)会不会导致这个认证不能当做1年的学历。针对这方面我没在官网上找到具体的解释,但是canadavisa论坛上有人说WES给他过这样的回复:

Guys, here is a reply from WES regarding Completion of college level certificate (one semester) and omission of credentials from the credential summary (though it won't have any affect). You can tell WES to fix it and they will.

"Dear Mr. UDDIN,

Thank you for contacting us with your concerns.

We have included the college certificate (one year) in the summary. Please note that under Canadian Immigration regulations college certificate (one semester) does not earn any CIC points. As such, we do not include this equivalency in the summary.

We regret our omission of your college certificate (one year) in the summary in our original report.

We would like to emphasize that WES evaluations are advisory opinions and not binding upon any institution or organization.

Sincerely,

Director of Evaluations"

Hope this make everything clear that Completion of college level certificate (one semester) credential won't give any points.
Thanks

如果这个回复准确的话,one semester的certificate在打分系统里是无效的。
我建议可以针对这个问题直接联系一下IRCC。或者,入池EE的时候应该可以选择第二学历的类型吧,找找里面有Completion of College-level certificate (one semester)吗
 楼主| tsuihao 发表于 2020-8-12 14:12 | 显示全部楼层

立即注册 我知道了
hancockwei 发表于 2020-8-12 08:51
哦,这样啊,那我上面理解错了。Completion of College-level certificate这个说法是归类在canada.ca列示 ...

谢谢你的建议,我试试吧